Suzuki Celerio 2015

Hellere lille og vågen

Kan du huske bilen som skulle konkurrere med månedskortet til offentlig transport, Suzuki Alto? Nu er de kommet med afløseren.

Læs mere

Den er vokset, har fået en ny motor som bruger endnu mindre benzin, og den hedder Celerio. Prisen starter ved 79.990 kr. som alle bilmærkerne er blevet enige om at kunne sælge en mikrobil til.
Se Bilreviews test af Celerio her.

1,0 Dualjet, Club
Prøvekørt: Juni 2015
Pris: 99.990 kr
HK: 68
Km/l: 27,8
0-100 km/t: 13 sekunder

Plads på bagsædetBillig følelse i gearet
BrændstofsforbrugManglende mulighed for AEB
Meget udstyr for pengene

Skoda Fabia 2015

Menneskets bedste ven

Konge eller labrador – den nye Skoda Fabia har gået sejrsgang rundt i Europa, og i Storbritannien er den blevet Car of the year 2015.

Læs mere

Tjekkiske Fabia har fået ny teknologi fra de store biler i folkevognskoncernen og er en af de få biler i B-segmentet, der kan fås som rummelig stationcar. Bilen har desuden fået de eftertragtede 5 sikkerhedsstjerner hos Euro NCAP som er blevet sværere at opnå.

Men hvordan kører den så? Og taler Fabia mere til pengepungen end til hjertet? Det tog Bilreview ud for at finde ud af. Se med her.

1,2 TSI, Combi, Style
Prøvekørt: Maj 2015
Pris: 194.000 kr
HK: 90
Km/l: 21,3
0-100 km/t: 11 sekunder

SikkerhedKun to års garanti
UdsynPlads på bagsædet
MaterialekvalitetStøtten i forsæderne

Toyota Auris 2015

Bred og selvsikker

Nej ikke dig, vi taler om den anden udgave af Toyota Auris, afløseren for verdens hidtil mest solgte bil, Toyota Corolla, som nåede at sælge 32 millioner over hele verden.

Læs mere

Allerede for 17 år siden gik Toyota igang med hybrid-teknologien, som skulle bruges i afløseren for Corolla, og Toyota kan den dag i dag tilbyde gennemarbejdede hybrid-versioner af de fleste Toyota og Lexus modeller. Noget ingen anden bilproducent kan hamle op med.

Vi skal selvfølgelig prøve hybrid-udgaven, der findes i to udgaver med en pris, der starter ved 313.000 kr. for den billigste. Og det lyder jo umiddelbart ikke særligt billigt, men det skal ses i lyset af, at begge udgaver har CVT-gear, yder 136 HK og har et officielt benzinforbrug på 27 km/l! Noget ingen anden benzinbil på markedet kan bryste sig af.

Det tænkte Bilreviews friske rapportere da nok lige, at de skulle undersøge lidt nærmere.

1.8 Hybrid e-CVT, H2 Premium
Prøvekørt: April 2015
Pris: 312.990,-
HK: 136
Km/l: 27
0-100 km/t: 10,9 sekunder

KvalitetPris
Perfekt integration mellem el og benzinManglende sikkerhedsudstyr (kommer sommer 2015)
BrugervenligKabinedesign

Ford Focus 2015

Tag på forårstur til Sydsjælland

Kan du huske Ford Escort? Det var en af de mest solgte biler i hele verden fra 1968 – 2004, og den hedder faktisk stadig Escort i Kina.

Læs mere

På resten af planeten har vi dog siden 1998 vænnet os til at kalde efterfølgeren for Ford Focus.

Den tredie generation af Focus er netop kommet i en stærkt ansigtsløftet udgave og med masser af avanceret udstyr. Men det motorjournalisterne især hæfter sig ved, er bilens køreegenskaber. Og hvad er køreegenskaber så egentligt for noget? Ja, det er vel ganske enkelt oplevelsen af at køre bilen, som handler om motorens trækkræft, gearet, dæk- og vindstøj, men i høj grad også om det, som vi ofte omtaler som “undervognen” i vores videoer.

Og hvad er en god “undervogn” så? Ja nu skal du høre, det er et spørgsmål om affjedringsgeometri, støddæmpere, styrepræcision, særligt udarbejdede bøsninger, opdateret elektrisk servostyring og…

Nej nej stop! Hvad betyder det for mig?

En god undervogn betyder, at du kan føle dig mere sikker og tryg, fordi du har et godt vejgreb og en stabil vogn, når du skal dreje eller undvige uden at bilen begynder at slingre. Og det betyder, at du får en behagelig og glidende kørsel, når bilen kan absorbere ujævnheder i vejen. Men netop de to kvaliteter er svære at kombinere, og ofte vil du opleve, at en bil er mere til den ene eller anden side. Og her er det så, at bilanmelderne mener, at den nye Ford Focus er overraskende god til begge dele.

Nå, men lakridspiber er til for at blive spist og biler til for at blive kørt i, så lad os komme afsted ud i det danske forår i en nyudsprunget Ford Focus!

2.0 TDCi, Titanium
Prøvekørt: April 2015
Pris: 320.030,-
HK: 150
Km/l: 25
0-100 km/t: 8,8 sekunder

KøreegenskaberKun to års garanti
MotorerTalegenkendelsen kan ikke dansk
Masser af udstyr

Hyundai i20 2015

Mit navn det står med i’er

Kære alle,

Nu om dage skal det nye smarte jo hedde noget med “i”, iPhone, iPad og iWatch, så det kan vel ikke undre, at også bilen skal hedde noget med “i”.

Læs mere

Og nu da både i10 og i30 er kommet i nye udgaver, som begge har sat høje standarder, har vi set frem til i20 som pølsen i hotdog’en. Det er selvfølgelig Hyundai vi taler om. Og det er en bilproducent som sigter højt de her år. Alt er designet og produceret til det europæiske marked med det erklærede mål at være fuldt på højde med mærker som Volkswagen og Opel. Men hvordan så? Får man indtrykket af Korea eller Tyskland i den nye i20 som netop rammer de danske veje de her dage?

Tag med Bilreview på påsketur i den nye gæsling.

1,25 benzin, Active Plus
Prøvekørt: Marts 2015
Pris: 134.995,-
HK: 84
Km/l: 21,3
0-100 km/t: 13,6 sekunder

Gode køreegenskaberIngen indbygget farveskærm
Godt prisatMangler det nyeste sikkerhedsudstyr
5 års garanti

Opel Corsa 2015

Oh Corsa

I Kina kalder de den Buick Sail, i Japan en Opel Vita, i Australien en Holden Barina og i England en Vauxhall Corsa.

Læs mere

Kært barn har mange navne. Og det holder især for corsaen, som er en af General Motors mest solgte biler nogensinde.
Hele ni år skulle der gå før modellen fra 2006 blev fornyet. Det har Bilreview ventet på med stor spænding. En uge har vi nu trillet hundredevis af kilometer i det nye medlem af familien, og timevis af optagelser er klippet sammen til ganske få minutter.

Tag med på årets første køretur med Bilreview i den helt nye Opel Corsa.

1,0 Turbo ECOTEC, Enjoy
Prøvekørt: Januar 2015
Pris: 159.990
HK: 90
Km/l: 22,7
0-100 km/t: 11,9 sekunder

Lækker motorKun to års garanti
Gode muligheder for ekstraudstyrDyrt ekstraudstyr
Fornuftige køreegenskaber

Mitsubishi Space Star 2014

Space Star

Kære alle,

Space Star lyder som en sang Bowie kunne havde skrevet, men det er det ikke.

Læs mere

Space Star er derimod Mitsubishi’s nye bil i B-klassen, som skal vinde de tabte markedsandele tilbage for en bilproducent, som har været ramt af både tsunami og jordskælv. Bilen er spækket med udstyr til en pris som konkurrenterne dårligt kan matche. Men følger kvaliteten med, og hvordan kører bilen? Det satte Bilreview sig for at undersøge. Se med her.

Og så til udfaldet på årets julekonkurrence. Der er flere som har svaret rigtigt på fire af spørgsmålene, og vi har derfor måtte tage redaktionens kaffedåse i brug til en tilfældig lodtrækning.

Og vinderen er Marija Juksa, København.

Vi sørger for at Marija modtager den finde præmie doneret af Moma Medicine.

1,2 CVT, Intense
Prøvekørt: December 2014
Pris: 154.990
HK: 80
Km/l: 22,7
0-100 km/t: 12,8

PrisMotorvejsstøj
SamlekvalitetInformationsdisplay
PladsStyretøj

Renault Twingo 2014

Den lille frø

Da Patrick Le Quément tiltrådte sin stilling som designer hos Renault i slut-firserne fik han til opgave at designe en ikon-bil, der appellerede til andet, end blot transport.

Læs mere

Den skulle være super billig og måtte ikke konkurrere med Renaults eksisterende minibiler R5, SuperCinq og Clio.

Patrick var overbevist om, at bilen skulle have en åben og let kabine, hjulene godt ude i hjørnerne og udviklede det karakteristiske frø-agtige udseende, vi kender fra den første version.

I forbindelse med et internt opgør med mere konservative Renault-designere skulle Patrick have skrevet følgende til generaldirektøren Levy:

“The greatest risk is not to take any risks, and I ask you to vote for instinctive design against extinctive marketing”.
Levy svarede tilbage “I agree.”

Renault Twingo første generation

Twingo 1 blev en umiddelbar succes med rekordmange bestillinger allerede ved selve offentliggørelsen på bilmessen i Paris.

Bilreview har testet den nye 3. generation af Twingo for at se, hvordan Renault har forvaltet denne stolte arv. Se med her.

SCe 70 Stop & Start, Expression
Prøvekørt: November 2014
Pris: 102.400
HK: 70
Km/l: 23,8
0-100 km/t: 14,5 sekunder

Frisk anderledesBagsædeplads
Køreoplevelse i byenHøjt gulv
UdstyrKun to års garanti

Nissan Note 2014

En Nissan til folket

Nissan Note

Grænserne for “mest bil for pengene” flytter sig konstant, men det er alligevel sjældent, at man ser det så tydeligt som med Nissan Note.

Læs mere

Her er ganske enkelt tale om en overhaling, hvad brugsværdi og sjovt og nyttigt udstyr angår, og det til en pris konkurrenterne ikke kan matche.

Der er blandt andet kameraer hele vejen rundt som holder øje med trafikken og masser af plads på bagsæderne. Men Bilreview falder ikke om i næsegrus beundring, for træerne vokser nemlig ikke ind i himlen.

Se med her, når vi tager på tur med Nissan Note.

1,2 DIG-S, Acenta med Tech Pack
Prøvekørt: September 2014
Pris: 187.590 kr
HK: 98
Km/l: 23,3
0-100 km/t: 11,8 sekunder

Meget udstyrVindstøj på motorvej
God pladsKun 4 stjerner i Euro NCAP
Godt prissat