Seat Ateca 2017

Hvad har en ølkasse at gøre med en ny spansk bil?

Hvad er Ateca? Det er såmen navnet på en by i det nordlige Spanien i nærheden af Zaragoza.

Læs mere

Deroppe tæt på Pyrenæerne, hvor nabobyerne har festlige traditioner med at kaste tomater eller vin efter hinanden, eller sågar lade sig jage gennem byens gader af en hidsig tyr. I lille Ateca har man fundet på en mere fredelig, men garanteret underholdende, sommer-leg. Her bygger man nemlig ølkassetårne. Deltagerne skal bygge tårnet, mens de balancerer på toppen og deres medhjælper kaster nye kasser op til dem – indtil de uundgåeligt skratter ned i et hav af ølkasser som i en omgang klodsmajor.

Ateca har lagt navn til Seats nye SUV, som allerede kan sole sig af at være vinder af AutoBest prisen 2017 for bedste nye bil under 20.000€, som kåres af motorjournalister fra 31 lande – i øvrigt skarpt forfulgt af Peugeot 3008, som også er en SUV.
Og det fortæller os så, at

SUV’er sælger som varmt brød over Europa for tiden
at det tydeligvis ikke er Danmark, de tager udgangspunkt i med de 20.000€. Her skal man nemlig ryste op med mindst 255.900kr (knap 35.000€)
at på trods af, at det er Seats første SUV, så må det være lykkedes ganske godt at låne teknologi fra VW Tiguan og Seat Leon.
Har Nissan Quashai fundet sin spanske overmand? Vi har kigget nærmere på den nye dreng i klassen for at få svaret.

Se vores anmeldelse af Seat Ateca Xcellence 2.0 TDI, 4X4 DSG.

2,0 TDI, Xcellence
Prøvekørt: Februar 2017
Pris: 568.000 kr
HK: 190
Km/l: 18,9
0-100 km/t: 7,5 sekunder

MotorDyr
UdstyrUdstyrskombinationer
DesignKun to års garanti

VW high up! 2017

Up! på beatet

Danmarks mest solgte bil i flere år, mikrobilen VW up! er nærmest blevet en folkevogn i navnets oprindelige betydning.

Læs mere

Så det havde straks vores interesse, da Wolfsburg sidste år meldte ud, at der er et større facelift på vej med bl.a. en ny turbomotor og et nyt multimedieanlæg. Hvis vi nu skal være ærlige, og det skal vi jo, så var vi ikke særligt imponerede over forgængeren, som vi syntes havde en larmende motor og en for hård undervogn til den slags bil. Men nu er der gået fem år, og vi er klar til tilgivelse, hvis den nye imponerer mere.

Tag med på køretur en smuk januardag i vores “SAS-bemalede” test-eksemplar af en VW high up! 1,0 TSI​

1,0 TSI, High up!
Prøvekørt den: Januar 2017
Pris: 139.995,-
HK: 90
Km/l: 22,7
0-100 km/t: 9,9

MotorKun to års garanti
DesignDyr
UdsynMultimediesystem

DIN BYBIL i København 2016

Lidt ejerfornemmelse er okay

Leasing af biler stormer frem i Danmark. Sidste år blev 1/3 af alle nye biler leaset.

Læs mere

Vi er især glade for ikke at skulle forholde os til finansiering og serviceudgifter. En fast pris om måneden med alt inkluderet (pånær forsikring og brændstof) er til at forstå. Det har til gengæld tvunget bilfabrikanterne til at tænke i nye baner og investere massivt i leasingfirmaer og delebilsordninger.

I byerne har man som bekendt allerede i flere år kunne anvende delebilsordninger som Hertz Delebilen eller Lets Go. Her er bilerne placeret på bestemte holdepladser og man skal bestille dem over nettet. I København kan man desuden svinge rejsekortet og hoppe ind i en af de el-BMW’er som står spredt ud over byen og betale på minutpris uden abonnement.

Nu er de ikke længere alene med den forretningsplan, for det danske firma GreenMobility har rullet de første 300 af 450 biler ud i byens gader efter samme model. Man bruger en app på telefonen og betaler per minut. Der er ingen abonnement eller oprettelsesomkostninger. Bilen er den lille fixe elbil, Renault Zoe. Og GreenMobility er skam et ambitiøst firma – de vil nemlig rulle elbiler ud i hele Norden, og derefter i resten af Europa. Ja, men nu er de så startet i København. Og jo, det måtte vi lige kigge lidt nærmere på.

Tag med når Bilreview tester GreenMobilitys nye koncept DIN BYBIL.

Suzuki Baleno 2016

Ude på ballade?

​​Baleno hedder Suzukis nye lille familiebil, der overrasker med masser af benplads til bagsædefolket og ny teknologi, som vi normalt ikke ser i den her klasse.

Læs mere

Hvad siger du for eksempel til automatisk nødbremse, læderrat, klimaanlæg, alufælge og radarbaseret fartpilot allerede i modellen fra 140.000 kr. med 3 års garanti/100.000 km.?
Det må efter Bilreviews mening gerne sætte gang i gaden af bilmærker, der tilbyder ligegyldige kromdetaljer og lange dyre afkrydsningslister, før man har en sikker og moderne bil.

Nå, men hvor’n kører den så, og hvad er der galt til den pris? Det satte Bilreview sig for at finde ud af.

Tag med drengene på tur ud i nogle af de sidste sommerdage og oplev Suzuki Baleno 1,2 Dualjet SHVS Exclusive.

1,2 Dualjet SHVS, Exclusive
Prøvekørt: August 2016
Pris: 164.990 kr
HK: 90
Km/l: 25
0-100 km/t: 12,3 sekunder

PrisMotor
SikkerhedPlastikkvalitet
Bagsædeplads

SsangYong

Relancering af SsangYong i Danmark

Så melder det koreanske 4-hjulstrækker og SUV-mærke sig klar i Danmark med hele fem modeller.

Læs mere

Sidst vi så til SsangYong var tilbage i nullerne, hvor et hul i skattelovgivningen gav os nogle store skrumler af biler ombygget med campingudstyr. Kvaliteten var dog langt fra imponerende. I mellemtiden er mærket blevet opkøbt af det indiske firma Mahindra & Mahindra, som har investeret stort i modernisering af bilerne, så de passer til det europæiske marked.

Særligt LUVi er tydeligvis flagsskibet. Det er en kompakt SUV i klasse med Suzuki Vitara og Mitsubishi ASX. Bilen introduceres med 5 års garanti eller 100.000 km, ligesom vi kender det fra Hyundai.

SsangYong kan købes fire steder indtil videre: Autohuset Køge A/S, Schou-Jensen Biler A/S i Herning, Lysen Biler A/S i Sorø og HK Automobiler A/S i Randers, men ambitionen er at blive landsdækkende.

Tag med Bilreview på tur i en LUVi Free, 1,6 diesel med 2WD.

1,6 e-XDI, Free
Prøvekørt: Juli 2016
Pris: 269.995 kr.
HK: 115
Km/l: 23,8
0-100 km/t:

KøreegenskaberPris
GarantiManglende avanceret sikkerhedsudstyr
PladsforholdIkke mulighed for navigation

Peugeot 308 2016

Løve på frierfødder

308’eren blev aldrig den succes som 307’eren var.

Læs mere

Derfor har Peugeot lavet en ny udgave, som også hedder 308, for nu vil man ikke længere tælle numrene op hver gang, men holde fast i 8-tallet. Bilen har fået en trykfølsom skærm og den er blevet 140 kg lettere med den nye EMP2-platform som også Citroen C4 har fået.

Bilreview har brugt en uges tid i selskab med den nye løve, og giver jer her historien om vores oplevelser på godt og ondt.

1,6 BlueHDI, Active
Prøvekørt: Juli 2016
Pris: 266.990 kroner
HK: 120
Km/l: 32,3
0-100 km/t: 9,7

MotorPris
UdsynManglende avanceret sikkerhedsudstyr
BagagerumKun to års garanti

Suzuki Vitara Boosterjet S 2016

Suzuki opgraderer køreglæden

​​Så er det sket! Suzuki har lyttet til Bilreview som sidste sommer roste Vitara, men ønskede os en god turbomotor for at sætte prikken over i’et.

Læs mere

Nu kommer japanerne nemlig med en helt ny turboladet motor til Vitara. Den er på 1,4 liter og yder 140 HK eller 220 NM ved 1.500 omdrejninger. Med den nye motor følger også et 6. gear og en opdateret undervogn i den ellers vellykkede Vitara. Og skal vi pege på det element i en bil som betyder allermest for kvalitetsfornemmelse og køreglæde, ja, så er det uden tvivl motoren.

Bilreview har derfor brugt en uge i den nye Suzuki BoosterJet 1,4, og glæder os til at dele erfaringerne med dig her.

Du kan se den oprindelige anmeldelse her.

1,4 Boosterjet S
Prøvekørt: Maj 2016
Pris: Kr. 284.990
HK: 140
Km/l: 19,2
0-100 km/t: 9,5

MotorPlastik i kabinen
UndervognStyretøj
UdstyrManglende linjevogter

Renault Megane 2016

Fransk flagskib melder sig ind i kampen

​​Redaktionen er altid spændt, når vi skal ud og teste nyheder fra ingeniørerne i Boulogne, hvor Renaults hovedsæde ligger.

Læs mere

Franskmændende har nemlig deres egne ideer og tør, på godt og ondt, at gå egne veje.

Familiebilen Megane har længe trængt til en opdatering for at følge med Skoda Octavia som blev årets bil i 2014 og Opel Astra som blev årets bil i 2016. Og det har den nu fået med et ny design af forpartiet, ny affjedring, en skærm i instrumenthuset og mulighed for nyt avanceret sikkerhedsudstyr.

Bilreview har kigget lidt nærmere på opgraderingen. Se med her: Renault Megane

1,2 TCe 130 , Zen
Prøvekørt: April 2016
Pris: 253.900 kr.
HK: 130
Km/l: 18,9
0-100 km/t: 10,6 sekunder

MotorBagsædeforhold
DesignVindstøj
MultimediesystemKun to års garanti

Mazda CX-3 2016

Vejens frækkeste gadekryds

Biltypen som kaldes “crossover” er det hotteste i Europa i øjeblikket. Salget er steget 34% i forhold til første kvartal sidste år.

Læs mere

Der er tale om en mellemting mellem en høj firhjulstrækker og en almindelig personbil som eksempelvis Renault Captur og Nissan Juke.

Nu har Mazda meldt sig på banen med den flotteste crossover, vi har set indtil videre, den helt nyudviklede CX-3. Bilen har arvet platform fra Mazda 2, teknologi fra storebror CX-5 og motorer fra Mazda 3. Og det er en yderst vellykket pakke, kan vi godt røbe allerede her.

Tag med på forårstur i Mazda CX-3, 2.0 150 HK/6 man. AWD Skyactiv-G Optimum.

2,0 Skyactive-G, Optimum
Prøvekørt: Marts 2016
Pris: 305.358 kr
HK: 150
Km/l: 15,6
0-100 km/t: 8,7

DesignBagsædeplads
SikkerhedsudstyrUdsyn skråt bagud
Pris

Kia Pro_Ceed 2016

Små forårsnyheder

Kia har sammen med Hyundai endeligt fået udviklet den vakse 3-cylindrede turbo-motor, som skal tage kampen op med de mange populære biler i Europa, som er baseret på netop sådan sag.

Læs mere

Det lille økonomiske kraftværk lanceres i den nye Kia Cee’d, og det er måske ikke så overraskende, for det er en voldsom populær bil, som de nu har produceret mere end 1 million af på den moderne fabrik i Slovakiet.
Kia holder fast i de 7 års garanti og har givet bilen en ordentlig forårsoprydning indendøre.

Tag med på tur i Kia Pro_Cee’d 1.0, 120 Hk

1,0 T-GDI, GT Line
Prøvekørt: Februar 2016
Pris: 246.105 kr
HK: 120
Km/l: 20,4
0-100 km/t: 11,1 sekunder

KøreegenskaberIkke Automatisk nødbremse
KvalitetDyrt sikkerhedsudstyr
Garanti