Ford Fiesta 2017

Gammel kærlighed ruster ikke

​​Fiesta er Fords bedst sælgende bil på verdensplan. Så når man skal forny udgaven fra 2008, er der meget på spil.

Læs mere

Udefra ligner den nye Fiesta da også mere en evolution end en revolution. Men indenfor er der virkelig sket noget. Kabinen er helt nydesignet i gode materialer, med en flot farveskærm og mulighed for B&O PLAY anlæg og glastag. Fiesta er også blevet 7 % bedre lyddæmpet og så kan man få alt i aktivt sikkerhedsudstyr, som den gamle manglede.

Og alt det kan man jo læse sig til, men det svarer ikke på det helt store spørgsmål: Hvordan kører den? Fiesta har nemlig altid haft en særlig plads i vores bilglade hjerter, fordi den er så sjov at køre.

Tag med Bilreview på tur i Ford Fiesta Titanium 1,0 Eco-Boost 125 HK og få svaret.

1,0 EcoBoost, Titanium
Prøvekørt: September 2017
Pris: 173.880 kr
HK: 125
Km/l: 23,3
0-100 km/t: 9,9 sekunder

Stærk motorAutomatisk nødbremse ikke standard
KøreegenskaberDyr
SjovKun 2 års garanti

DIN BYBIL i København 2016

Lidt ejerfornemmelse er okay

Leasing af biler stormer frem i Danmark. Sidste år blev 1/3 af alle nye biler leaset.

Læs mere

Vi er især glade for ikke at skulle forholde os til finansiering og serviceudgifter. En fast pris om måneden med alt inkluderet (pånær forsikring og brændstof) er til at forstå. Det har til gengæld tvunget bilfabrikanterne til at tænke i nye baner og investere massivt i leasingfirmaer og delebilsordninger.

I byerne har man som bekendt allerede i flere år kunne anvende delebilsordninger som Hertz Delebilen eller Lets Go. Her er bilerne placeret på bestemte holdepladser og man skal bestille dem over nettet. I København kan man desuden svinge rejsekortet og hoppe ind i en af de el-BMW’er som står spredt ud over byen og betale på minutpris uden abonnement.

Nu er de ikke længere alene med den forretningsplan, for det danske firma GreenMobility har rullet de første 300 af 450 biler ud i byens gader efter samme model. Man bruger en app på telefonen og betaler per minut. Der er ingen abonnement eller oprettelsesomkostninger. Bilen er den lille fixe elbil, Renault Zoe. Og GreenMobility er skam et ambitiøst firma – de vil nemlig rulle elbiler ud i hele Norden, og derefter i resten af Europa. Ja, men nu er de så startet i København. Og jo, det måtte vi lige kigge lidt nærmere på.

Tag med når Bilreview tester GreenMobilitys nye koncept DIN BYBIL.

Suzuki Baleno 2016

Ude på ballade?

​​Baleno hedder Suzukis nye lille familiebil, der overrasker med masser af benplads til bagsædefolket og ny teknologi, som vi normalt ikke ser i den her klasse.

Læs mere

Hvad siger du for eksempel til automatisk nødbremse, læderrat, klimaanlæg, alufælge og radarbaseret fartpilot allerede i modellen fra 140.000 kr. med 3 års garanti/100.000 km.?
Det må efter Bilreviews mening gerne sætte gang i gaden af bilmærker, der tilbyder ligegyldige kromdetaljer og lange dyre afkrydsningslister, før man har en sikker og moderne bil.

Nå, men hvor’n kører den så, og hvad er der galt til den pris? Det satte Bilreview sig for at finde ud af.

Tag med drengene på tur ud i nogle af de sidste sommerdage og oplev Suzuki Baleno 1,2 Dualjet SHVS Exclusive.

1,2 Dualjet SHVS, Exclusive
Prøvekørt: August 2016
Pris: 164.990 kr
HK: 90
Km/l: 25
0-100 km/t: 12,3 sekunder

PrisMotor
SikkerhedPlastikkvalitet
Bagsædeplads

Honda Jazz 2016

Jeg vil male dagen gul

Så er der atter nyt fra øbuen langt ude i Stillehavet, landet der gav os Manga, Sushi og Karate.

Læs mere

Og det er altid spændende, for nok har de importeret et par gode ideer hist og her, men først og fremmest, så er japanerne originale og måske lidt stædige. Altså på den gode måde. Ambitiøst anderledes og vedholdende.

Honda er måske bedst kendt for sine motorer og motorcykler, men de har faktisk kastet sig ud i alverdens spændende sager lige fra robotter over fly og til haveredskaber. Og denne alsidighed finder på mange måder også sit udtryk i den nye Honda Jazz, en mindre bil i B-klassen, som byder på ombygningsmuligheder som et mindre Ikea-varehus og bagsædeplads som i en Mercedes.

Ja, det måtte Bilreview lige kigge lidt nærmere på. Og gul syntes Honda Danmark, at vores testbil skulle være. Gul som solen over Japan. Japan (Nippon eller Nihon: 日 (sol) 本 (ophav), bogstavelig «solens ophav»).

Tag med på tur i Honda Jazz 1.3 V-TEC Comfort

1,3 i-VTEC, Comfort ADAS
Prøvekørt: Januar 2016
Pris: 170.000,-
HK: 102
Km/l: 20
0-100 km/t: 11,3

BagsæderMultimediesystem
KøreegenskaberStøjende motor

Seat Ibiza 2015

Flyvende start for Seat Ibiza

Så har Seat Ibiza fået et facelift, eller skulle vi sige et nyt hjerte? Det er nemlig under kølerhjelmen at den største fornyelse gemmer sig.

Læs mere

Bilen som deler teknik med brødrene Polo og Fabia Volkswagen-familien har nemlig fået den fine støjsvage, sparsommelige og hurtige 1.0 TSI motor med 3 cylindre. Glem alt om de første generationer af små 3-cylindrede motorer med deres urene og knoklede trav. Det her er en lille væddeløbshest, der når de 100 km/t på 9.2 sekund med et officielt forbrug på 23,3 per liter benzin.

Men har Spanierne gjort noget ved den trænge benplads på bagsæderne i forgængeren?

Tag med drengene fra Bilreview på en tur i lufthavnen inden juleroen sænker sig.

Og så skal vi annoncere vinderen af årets julequiz. Vi siger tak for de mange besvarelser. Der var tre af jer som svarede rigtigt på alle spørgsmålene, så der er trukket lod. Og den heldige vinder af gaveæsken fra MOMA Medicine blev Bodil Sloth fra Ålborg. Vi ønsker tillykke med præmien.

Og til alle jer fra os bag rattet, ønsket om en god jul og et glædeligt nytår.​​

1,0 TSI, Style
Prøvekørt: November 2015
Pris: 152.900,-
HK: 110
Km/l: 23,3
0-100 km/t: 9,2 sekunder

MotorBagsædeplads
Full LinkUdstyrsniveau
DesignKun to års garanti

Mazda 2 2015

Så er der KODO design til alle

Den nye Mazda 2 er fra begyndelsen udfordret af en række stærke biler i B-klassen, som enten er nye og avancerede som Skoda Fabia, Opel Corsa og Hyundai i20, eller som sælges med masser af udstyr til kampagnepriser som Ford Fiesta og Peugeot 208.

Læs mere

Det har Mazda valgt at tackle ved at træffe en række anderledes og modige valg, der ikke bare inkluderer det flotte ydre fra Mazda CX-5, 6 og 3, men også en Rasmus Modsat-strategi på motorfronten og et bevidst forsøg på at ramme sin egen målgruppe med design og køreglæde frem for plads og praktik.

Vi kan godt røbe, at der er sket en del med den lille japaner siden sidst. Tag med Bilreview på sommerudflugt i en knaldrød Mazda 2 Vision.

Bilreview holder en velfortjent sommerferie, hvis vi selv skal sige det, så vi ses til august. Kør forsigtigt derude i ferielandet!

1,5 Vision
Prøvekørt: Juli 2015
Pris: 152.490 kr.
HK: 90
Km/l: 22,2
0-100 km/t: 9,4 sekunder

KvalitetBagsædeplads
UdstyrAEB ikke standard
PrisUdsyn skråt bagud

Skoda Fabia 2015

Menneskets bedste ven

Konge eller labrador – den nye Skoda Fabia har gået sejrsgang rundt i Europa, og i Storbritannien er den blevet Car of the year 2015.

Læs mere

Tjekkiske Fabia har fået ny teknologi fra de store biler i folkevognskoncernen og er en af de få biler i B-segmentet, der kan fås som rummelig stationcar. Bilen har desuden fået de eftertragtede 5 sikkerhedsstjerner hos Euro NCAP som er blevet sværere at opnå.

Men hvordan kører den så? Og taler Fabia mere til pengepungen end til hjertet? Det tog Bilreview ud for at finde ud af. Se med her.

1,2 TSI, Combi, Style
Prøvekørt: Maj 2015
Pris: 194.000 kr
HK: 90
Km/l: 21,3
0-100 km/t: 11 sekunder

SikkerhedKun to års garanti
UdsynPlads på bagsædet
MaterialekvalitetStøtten i forsæderne

Hyundai i20 2015

Mit navn det står med i’er

Kære alle,

Nu om dage skal det nye smarte jo hedde noget med “i”, iPhone, iPad og iWatch, så det kan vel ikke undre, at også bilen skal hedde noget med “i”.

Læs mere

Og nu da både i10 og i30 er kommet i nye udgaver, som begge har sat høje standarder, har vi set frem til i20 som pølsen i hotdog’en. Det er selvfølgelig Hyundai vi taler om. Og det er en bilproducent som sigter højt de her år. Alt er designet og produceret til det europæiske marked med det erklærede mål at være fuldt på højde med mærker som Volkswagen og Opel. Men hvordan så? Får man indtrykket af Korea eller Tyskland i den nye i20 som netop rammer de danske veje de her dage?

Tag med Bilreview på påsketur i den nye gæsling.

1,25 benzin, Active Plus
Prøvekørt: Marts 2015
Pris: 134.995,-
HK: 84
Km/l: 21,3
0-100 km/t: 13,6 sekunder

Gode køreegenskaberIngen indbygget farveskærm
Godt prisatMangler det nyeste sikkerhedsudstyr
5 års garanti

Opel Corsa 2015

Oh Corsa

I Kina kalder de den Buick Sail, i Japan en Opel Vita, i Australien en Holden Barina og i England en Vauxhall Corsa.

Læs mere

Kært barn har mange navne. Og det holder især for corsaen, som er en af General Motors mest solgte biler nogensinde.
Hele ni år skulle der gå før modellen fra 2006 blev fornyet. Det har Bilreview ventet på med stor spænding. En uge har vi nu trillet hundredevis af kilometer i det nye medlem af familien, og timevis af optagelser er klippet sammen til ganske få minutter.

Tag med på årets første køretur med Bilreview i den helt nye Opel Corsa.

1,0 Turbo ECOTEC, Enjoy
Prøvekørt: Januar 2015
Pris: 159.990
HK: 90
Km/l: 22,7
0-100 km/t: 11,9 sekunder

Lækker motorKun to års garanti
Gode muligheder for ekstraudstyrDyrt ekstraudstyr
Fornuftige køreegenskaber